یک فرمانده ارشد طالبان به نام مولوی صفیالله صمیم صبح پنجشنبه ۱۸ خرداد در انفجاری که در مسجد نبوی واقع در ناحیه اول شهر فیضآباد، مرکز بدخشان، در شمالشرق افغانستان رخ داد، کشته شد.
منابع در بدخشان به ایندیپندنت فارسی گفتند این انفجار حدود ساعت ۱۰ صبح به وقت محلی و در جریان مراسم ترحیم مولوی نثاراحمد احمدی، معاون استانداری طالبان در بدخشان که روز سهشنبه در حمله انتحاری داعش خراسان به قتل رسیده بود، به وقوع پیوست و علاوه بر مولوی صمیم، شماری از غیرنظامیان هم که در مراسم حضور داشتند، کشته شدند.
معزالدین احمدی، سخنگوی دفتر استانداری طالبان در بدخشان، کشته شدن مولوی صفیالله صمیم را تایید کرده، اما جزئیات بیشتری اعلام نکرده است.
مولوی صفیالله صمیم که در انفجار پنجشنبه کشته شد، پیشتر فرمانده پلیس طالبان در بغلان بود. او اصالتا اهل بدخشان و تاجیکتبار است. منابع آگاه معتقدند صمیم به جناح قندهار طالبان به رهبری ملا هبتالله آخوندزاده وابسته بود و میان طالبان تاجیکتبار به ویژه در بدخشان نفوذ زیادی داشت.
به گفته منابع در بدخشان، حاجی اکرم، مادرزن مولوی نثاراحمد احمدی و ضیاءالحق ابوذر، از مجاهدین پیشین، نیز در این انفجار کشته شدهاند. بر اساس اطلاعات این منابع، مولوی جمیل، رئیس محکمه طالبان در بدخشان و شماری دیگر اعضای این گروه و غیرنظامیان حاضر در مراسم ترحیم زخمی شدهاند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
از شمار زخمیها و کشتهها و همچنین نوع انفجار هنوز اطلاعات و آمار دقیقی در دست نیست. برخی رسانهها به نقل از منابعی در بیمارستان مرکزی بدخشان گزارش دادند که ۱۵ تن کشته و ۳۰ تن زخمی شدهاند اما منابع رسمی هنوز این ارقام را تایید نکردهاند.
این دومین انفجار در دو روز گذشته در بدخشان است که تلفات سنگینی به طالبان وارد می کند.
پیشازظهر سهشنبه، انفجاری در مرکز شهر فیضآباد، مولوی نثاراحمد احمدی، معاون استاندار طالبان، را هدف قرار داد. در آن انفجار، مولوی نثاراحمد و یکی از همراهانش کشته و شش تن زخمی شدند. گروه داعش خراسان مسئولیت حمله به معاون استاندار طالبان را برعهده گرفت.
حمله به معاون استاندار طالبان، با یک خودرو بمبگذاریشده صورت گرفت و شماری از غیرنظامیان حاضر در محل نیز مجروح شدند.
پیش از این و در اسفند ۱۴۰۱، مولوی داوود مزمل، استاندار قدرتمند طالبان در بلخ، هم در حمله انتحاری داعش خراسان کشته شد. به باور ناظران، داعش خراسان که فعالیت خود را از سال ۲۰۱۴ در افغانستان آغاز کرد، اکنون به تهدیدی جدی برای افغانستان و کشورهای آسیای میانه و جنوب آسیا تبدیل شده است.